Stekta kaneläpplen

av 10 sep, 2019

Stekta kaneläpplen

Sensommar och höst finns det massor av äpplen i de svenska trädgårdarna och mycket slängs dessvärre bort.

Äpplen kan ju användas till så mycket som juicer, cider, must, äppelkaka, smulpaj, vitkålssallad med äpple och salladslök, i smoothies, skinkröra med äpple, och mycket mer.

De här stekta kaneläpplena är väldigt goda till bland annat bananpannkakor, våfflor och plättar. Eller ät som en dessert med lite kokosgrädde till.

Portioner/antal/mängd:

2

Tillagningstid:

20 minuter

Kategori:

Frukost
Mellanmål
Tillbehör

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 1 msk kokosolja
  • 2 svenska äpplen
  • 50 gram mandlar
  • Kanel
  • Vaniljpulver
  • Kardemumma

Gör så här:

Skala äpplena (om du vill) och skär i mindre bitar.
Hacka mandeln lite grann.

Smält kokosolja i en kastrull och ha i äppelbitarna och alla kryddor.
Rör runt i kokosoljan en liten stund.
Tillsätt den hackade mandeln.

Stek en stund tills äpplena blivit aningen mjuka men inte förlorat sin krispighet helt (stektiden beror på äpplet, jag använde svenska Ingrid Marie äpplen som är lite mjukare i köttet).


Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.