Mandelmusslor med citronkräm

av 1 jun, 2020

Mandelmusslor med citronkräm

Mmm…riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm!

Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Gör lite glass och ät till mandelmusslorna eller fyll dem med dadelkaramell, skivad banan och toppa med kokosgrädde så blir det små banoffeepajer i portionsstorlek.

Varför inte utesluta vaniljpulvret i dem och tillsätta lite salt istället så kan du fylla dem med exempelvis en god räkröra eller lite lax och pepparrotskräm!

Portioner/antal/mängd:

 10 st

Tillagningstid:

40 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Midsommar
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 50 gram kokossmör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 tsk lönnsirap
  • Smält kokosolja till formarna

Gör så här:

Ställ fram kokossmöret ca 20 min innan du ska börja med mandelmusslorna. Det ska fortfarande vara i fast form.

Blanda kokossmör, mandelmjöl, fiberhusk och sötning ordentligt. Tillsätt ägget och blanda mer.

Ställ in i kylen i 10 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in formarna med smält kokosolja.

Ta ut degen från kylen och dela upp i 10 delar.
Rulla degen till små bollar. Tryck ut bollarna i formarna.

Ställ in i ugnen i 12-14 minuter. Ta ut dem och låt svalna något så du kan hantera formarna utan att bränna dig.
Ta ur musslorna ur formarna och lägg upp och ner på ett galler. Ställ in i ugnen på eftervärme så att de blir torrare och spröda.

Låt mandelmusslorna svalna helt och fyll dem med citronkräm och toppa med blåbär.

Flera recept

Focaccia med olika topping

Focaccia med olika topping

Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...

Rabarberkräm

Rabarberkräm

Sommar, sol och rabarberkräm! En klassisk och enkel kräm som passar både som frukost och mellanmål och faktist även som en dessert. Få ingredienser, går snabbt att göra och smakar somrigt. Gott att servera med lite jordgubbar och kyld kokosmjölk.Portioner/antal/mängd:...

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.