Mandelmusslor med citronkräm

av 1 jun, 2020

Mandelmusslor med citronkräm

Mmm…riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm!

Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Gör lite glass och ät till mandelmusslorna eller fyll dem med dadelkaramell, skivad banan och toppa med kokosgrädde så blir det små banoffeepajer i portionsstorlek.

Varför inte utesluta vaniljpulvret i dem och tillsätta lite salt istället så kan du fylla dem med exempelvis en god räkröra eller lite lax och pepparrotskräm!

Portioner/antal/mängd:

 10 st

Tillagningstid:

40 minuter

Kategori:

Dessert och snacks
Midsommar
Nyår

Etikett:

Paleo

Ingredienser:

  • 50 gram kokossmör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 tsk lönnsirap
  • Smält kokosolja till formarna

Gör så här:

Ställ fram kokossmöret ca 20 min innan du ska börja med mandelmusslorna. Det ska fortfarande vara i fast form.

Blanda kokossmör, mandelmjöl, fiberhusk och sötning ordentligt. Tillsätt ägget och blanda mer.

Ställ in i kylen i 10 min.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in formarna med smält kokosolja.

Ta ut degen från kylen och dela upp i 10 delar.
Rulla degen till små bollar. Tryck ut bollarna i formarna.

Ställ in i ugnen i 12-14 minuter. Ta ut dem och låt svalna något så du kan hantera formarna utan att bränna dig.
Ta ur musslorna ur formarna och lägg upp och ner på ett galler. Ställ in i ugnen på eftervärme så att de blir torrare och spröda.

Låt mandelmusslorna svalna helt och fyll dem med citronkräm och toppa med blåbär.

Flera recept

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style

Klassiska kåldolmar Paleo style Husmanskost kan verkligen vara så himla gott! Och bara för att man äter Paleo behöver man inte göra avkall för de där gamla favoriterna. Här har ni en favorit i ny tappning för att passa Paleokosten, med goda tillbehör som egen inlagd...

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squash

Köttfärsgryta med butternut squashVad sägs om en rykande färs, lite het köttfärsgryta med butternut squash serverad i en skål med en klick kokosyoghurt på? Härligt att värma sig med en kylig höst- eller vinterdag. Den här grytan är den perfekta "tröstmåltiden", en sån...

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokos

Ugnsstekt ankbröst med fänkålssallad och gräddig sås med kokosDet är främst säsong för anka under senhösten i Sverige, men du hittar det ofta året runt i butikerna. Oftast fryst, inte färsk. Det är en trevlig smak på anka som blir lite mer åt vilt än den klassiska...

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.