Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta är verkligen som kronjuvelen på en fest, passar till det mesta!
Just den här smörgåstårtan har skaldjur som huvudingrediens, men vi har också recept på en Club Sandwich smörgåstårta.
Man kan alltid utesluta kräftstjärtarna i receptet och endast ha räkor om man vill.
Pynta tårtan precis som du vill med sånt du tycker om.
Brödet som används i receptet är den här formfranskan.
Tänk på att kokosyoghurt stelnar lite i kylen så ställ gärna fram smörgåstårtan lite innan servering.
Smörgåstårtan smakar också bättre efter några timmar eller om du låter den stå i kylen över natten så att alla smaker sätter sig ordentligt.
Portioner/antal/mängd:
4-6 portioner
Tillagningstid:
Brödet 90 minuter
Totalt 2-3 timmar
Kategori:
Huvudrätt
Etikett:
Ingredienser:
- 1 formfranska
- 2 dl kokosyoghurt (kan uteslutas och använda bara majonnäs om man vill)
- 3 dl majonnäs
- 0.5 liten rödlök
- 2 stora nävar färsk dill
- Svartpeppar
- 200 g skalade räkor
- 100 gram kräftstjärtar
- 3-4 msk rom
- 150 gram tonfisk i vatten (avrunnen)
- Garnering
Räkna gärna in lite räkor, kräftstjärtar och dill till garnering också.
Gör så här:
Baka formfranskan och låt svalna helt innan du skär den i avlånga skivor. Eller i vanliga brödskivor om du vill göra separata smörgåstårtebakelser.
Blanda majonnäs och kokosyoghurt i en skål. Peppra efter behag. Ta ur 1/4 av röran och ställ i kylen. Detta ska användas till garneringen av smörgåstårtan.
Blanda i dill och finhackad rödlök i röran och dela den sen i två skålar.
I den ena skålen blandar du i väl avrunnen tonfisk i vatten. Blanda ordentligt.
Grovhacka räkorna och kräftstjärtarna och blanda ner i den andra skålen tillsammans med romen.
Lägg en bit av brödet i botten på en form, lägg på av den ena röran, lägg på mer bröd, lägg på av den andra röran. Varva bröd och röror tills det tar slut. Börja och sluta med bröd.
Smeta över mixen av majonnäs och kokosyoghurt som du sparade.
Garnera tårtan som du tycker är fint.
Flera recept
Värmande tomatsoppa
Kallt ute...och kanske även inne. Men med en god tomatsoppa kan man värma sig inifrån i alla fall. Denna tomatsoppa är härligt len i smaken, men också lite syrlig och du kan göra den hetare med färsk eller torkad chili. Detta är min (Tines) dotters favoriträtt som hon...
Medelhavskryddade hamburgare
Dessa hamburgare är verkligen otroligt goda och smaksättningen påminner lite om Grekland. Men det hindrar en inte från att äta den på traditionellt vis, eller otraditionellt med härliga tillbehör som oliver, vitkålssallad och annat gott. Om du vill ha inlagd gurka...
Focaccia med olika topping
Focaccia kan verkligen vara både en festmåltid och en perfekt måltid på en picknick. Och man kan dela in en stor focaccia i mindre delar och bjuda på focaccia med olika smaker. I receptet nedan ser ni tips på olika goda toppings. Blanda gärna lite balsamvinäger med...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.