Paleo

Äggröra med paprika

Äggröra med paprika

En härlig röra att servera på smörgåsbordet, eller varför inte i en äggrulle eller stekpannebröd på picknicken! Kan varieras med olika kryddor efter egen smak.Portioner: - Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Sidorätt Etikett: PaleoIngredienser: 2 dl majonnäs 2 kokta...

läs mer
Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilika

Det kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant. Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök...ja nästan vad som helst.Portioner:...

läs mer
Skinkröra med äpple

Skinkröra med äpple

En krämig röra med en något rökig smak som passar perfekt till smörgåsbordet, kanske speciellt till påsk och midsommar. Men det är även en härlig röra att fylla äggrullar med.Portioner: -Tillagningstid: 15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 dl...

läs mer
Basilikamajonnäs

Basilikamajonnäs

BasilikamajonnäsPassar utmärkt till både olika slags kött, men också som en god dippsås till kallrökt fisk. Använd även såsen som en dipp till grönsaker eller när du ordnar andra olika tillbehörPortioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett:...

läs mer
Majonnäs

Majonnäs

Man kan aldrig gå fel om man har en härligt krämig majonnäs. Speciellt om man smaksätter den på olika sätt eller använder den i olika röror. Detta är ett grundrecept som används i flera av de andra recepten på sidan.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori:...

läs mer
Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläsk

Med ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse. Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider. Portioner: -Tillagningstid: 75 minuterKategorier: SidorättEtikett:...

läs mer
Vaniljpannacotta med citronkräm

Vaniljpannacotta med citronkräm

Vaniljpannacotta med citronkräm En syrlig och söt efterrätt som passar perfekt efter en härlig middag. Det är även en vårfin efterrätt som passar till påsken. Portioner: 4 Tillagningstid: 30 minuter Kategori: Dessert & Snacks Etikett: Paleo Ingredienser:...

läs mer
Räkröra

Räkröra

En räkröra kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.Räkröran är också...

läs mer
Rostade och saltade cashewnötter

Rostade och saltade cashewnötter

Rostade och saltade cashewnötter Ett enkelt snacks och gott att ha hemma samt slänga ner i en muesli. Om du vill smaksätta nötterna har vi flera olika recept här på hemsidan med smaksatta nötter, som exempelvis: Saffransnötter Chili cashews Honungscashews...

läs mer
Syrlig probiotisk äggröra

Syrlig probiotisk äggröra

Syrlig probiotisk äggröraEn krämig äggröra full av bra fetter och näring som gör gott för ens tarmar och kropp. Dessutom helt underbara smaker och lätt att göra. Perfekt för en frukost och även som mellanmål. Gott att äta som en egen rätt men också mycket gott att ha...

läs mer
Shashouka

Shashouka

Shashouka Detta är en enkel äggrätt som från början kommer ifrån Tunisien, men som också är populär i mellanöstern och Norafrika. Originalet är mer av en tomatsås med ägg i, i detta recept har jag lagt till bacon för att göra det matigare. Du kan ha i köttfärs, bacon,...

läs mer
Omelett med stuvade räkor

Omelett med stuvade räkor

Det här kan antingen bli en riktigt god frukost, lunch eller middag, eller så kan man servera den på påsk- eller julbuffén! I min familj (Tine) hade vi alltid en omelett med räkröra och en omelett med champinjonröra på julbordet och påskbuffén. Du kan byta räkorna mot...

läs mer
Brysselkål med bacon och fikon

Brysselkål med bacon och fikon

Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader. Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen. Lägg till lite goda, torkade tranbär för lite syrlighet om du...

läs mer
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Revbenspjäll är ju så gott och också något som vissa brukar ha på julbordet.  Ett tips är attt koka revbenen några veckor före jul och frysa in. Sen glasera dem på julafton eller dagen före.Portioner/antal/mängd: 1 kgTillagningstid: 2 timmarEtikett: PaleoIngredienser:...

läs mer
Fikonsmör

Fikonsmör

Det här goda fikonsmöret passar väldigt bra till salta kex, biscuits, frökex, pepparkakor och annat. Du kan smaksätta det med lite kardemumma, eller kanske mald nejlika. Även gott med lite apelsinjuice och rivet apelsinskal.Portioner/antal/mängd: ca 2.5...

läs mer
Lakritschoklad

Lakritschoklad

Salt och sött, en riktigt bra kombination. En god choklad med lakritssmak som passar fint till adventsfikat eller kanske till Kalle Anka på julafton. Självklart går den att äta året runt.Portioner/antal/mängd: ca 40 stTillagningstid: 15 minuter + tid för att...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.