Midsommar

Rökig grillsås

Rökig grillsås

Rökig grillsåsDet är gott med en rökig sås när man ska grilla, både att ha till men också att marinera i eller att anvönda till att pensla köttet med under grillningen. Denna sås passar till just det, eller varför inte ha i lite rökig grillsås i en gryta för mer...

läs mer
Guacamole

Guacamole

GuacamoleDet finns ju en uppsjö av recept på guacamole därute, detta är kanske bara ett i mängden. Men det är väldigt gott! Uteslut koriandern om du inte tycker om det. Portioner: -Tillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 mogna...

läs mer
Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelseHallon och choklad gifter sig väldigt gott tillsammans. Här får de komma tillsammans i krämighet med en "sockerkaks"-botten.En härlig dessert.Portioner: 4Tillagningstid: 30 minuter bakning + 2-3 timmar i ugn plus kylenKategori: Dessert...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer
Citronpotatis

Citronpotatis

CitronpotatisPotatis är en omtalad knöl. Är den Paleo eller är den inte Paleo? Men de senare åren har man kommit överens om att potatis ingår i en Paleolitisk kost OM man känner att man tål den. Men så är det ju med alla livsmedel, ät dem bara om du känner att du...

läs mer
Aioli

Aioli

AioliEn sås som funkar till det mesta från Paleopizza till att doppa sötpotatis i. Såsen bygger på receptet på majonnäs som du finner här.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl mild olivolja 1 ägg Saft från en...

läs mer
Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisorNär våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall. Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta...

läs mer
Citronkräm

Citronkräm

CitronkrämEn härligt syrlig citronkräm går att använda till mycket. Man kan äta det tillsammans med lite kokosgrädde, ha det i mandelmusslor som en dessert, man kan göra syrliga citron-remmar med det eller lägga det på en god vaniljpannacotta. Detta grundreceptet...

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjonerEtt gott tillbehör om man vill ha smårätter att bjuda på eller ha som något litet extra på smörgåsbordet. Går att göra andra röror och fylla champinjonerna med också, som exempelvis soltorkade tomater och en olivtapenad, eller varför inte...

läs mer
Äggröra med paprika

Äggröra med paprika

En härlig röra att servera på smörgåsbordet, eller varför inte i en äggrulle eller stekpannebröd på picknicken! Kan varieras med olika kryddor efter egen smak.Portioner: - Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Sidorätt Etikett: PaleoIngredienser: 2 dl majonnäs 2 kokta...

läs mer
Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilika

Det kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant. Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök...ja nästan vad som helst.Portioner:...

läs mer
Skinkröra med äpple

Skinkröra med äpple

En krämig röra med en något rökig smak som passar perfekt till smörgåsbordet, kanske speciellt till påsk och midsommar. Men det är även en härlig röra att fylla äggrullar med.Portioner: -Tillagningstid: 15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 dl...

läs mer
Basilikamajonnäs

Basilikamajonnäs

BasilikamajonnäsPassar utmärkt till både olika slags kött, men också som en god dippsås till kallrökt fisk. Använd även såsen som en dipp till grönsaker eller när du ordnar andra olika tillbehörPortioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett:...

läs mer
Majonnäs

Majonnäs

Man kan aldrig gå fel om man har en härligt krämig majonnäs. Speciellt om man smaksätter den på olika sätt eller använder den i olika röror. Detta är ett grundrecept som används i flera av de andra recepten på sidan.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori:...

läs mer
Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläsk

Med ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse. Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider. Portioner: -Tillagningstid: 75 minuterKategorier: SidorättEtikett:...

läs mer
Vaniljpannacotta med citronkräm

Vaniljpannacotta med citronkräm

Vaniljpannacotta med citronkräm En syrlig och söt efterrätt som passar perfekt efter en härlig middag. Det är även en vårfin efterrätt som passar till påsken. Portioner: 4 Tillagningstid: 30 minuter Kategori: Dessert & Snacks Etikett: Paleo Ingredienser:...

läs mer
Räkröra

Räkröra

En räkröra kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.Räkröran är också...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.