Sidorätt

Färskpotatis med bacon och dill

Färskpotatis med bacon och dill

Färskpotatis med bacon och dill Nu är vi på den tiden av året igen när färskpotatisen finns att få tag i! Från min barndom (Tine) minns jag härliga grillmiddagar med kött och färskpotatis och oftast en varm béarnaisesås från Knorr. Haha! Många anser inte att potatis...

läs mer
Grillad spetskål

Grillad spetskål

Grillad spetskålEn otroligt god sidorätt att ha till grillat, men även till söndagssteken, köttfärssåsen, köttbullarna eller en bit stekt fisk. Riktigt gott till det mesta helt enkelt! Och du kan öven göra den i ugn istället för på grillen.Portioner/antal/mängd: 4...

läs mer
Het gurka- och basilikasallad

Het gurka- och basilikasallad

Het gurka- och basilikasalladEn sallad god till grillat, eller varför ine slänga ner lite kyckling eller ägg eller liknande och förvandla salladen till en matigare sådan.Portioner: -Tillagningstid: 20 minuterKategori: SidorättTillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 msk...

läs mer
Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlök

Stekt blomkålsris med morot och vitlökAtt mixa blomkålsris med andra ingredienser i stekpannan ger helt underbara smakkombinationer. Stekt blomkålsris med morot och vitlök är en variant men du kan ju såklart ändra om i receptet efter tycke och smak. Ser du alltid till...

läs mer
Sötpotatis med rosmarinsdressing

Sötpotatis med rosmarinsdressing

Sötpotatis med rosmarindressingEn god sidorätt att ha till grillat, men även god till den ugnsstekta kycklingen eller varför inte till fisken.Portioner: -Tillagningstid: 45 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 st sötpotatis (skalade och skurna i...

läs mer
Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquash

Spaghetti på butternutsquashSpaghetti på butternutsquash får en mer fyllig smak än de gjorda på zucchini. Det är också gott att mixa spaghetti på butternutsquash med spaghetti gjort på nudlar. Lägg då in de gjorda på zucchini mot slutet av tillagningstiden. Gott att...

läs mer
Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och ägg

Plättar på butternutsquash och äggPlättar på butternutsquash och ägg är ett enkelt recept att mixa ihop till en härlig frukost eller brunch på helgen. Eller varför inte förbereda och ha som mellanmål under veckorna? Butternutsquash, eller butternutpumpa som det också...

läs mer
Marockansk tomatsallad

Marockansk tomatsallad

Marockansk tomatsalladDen här salladen passar utmärkt till marockansk köttgryta, men även till grillat. Den är lite syrlig med en härlig smak av mynta.Portioner: -Tillagningstid: 10 minuterKategori: TillbehörSidorättEtikett: PaleoIngredienser   4 tomater 0.5...

läs mer
Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokos

Blomkålsris med kokosBlomkålsris har blivit såpass populärt att man nu kan köpa det färdigt i påse i de flesta affärerna. Supersmidigt om man har lite tid, men det blir dyrare kilopris än att göra riset själv. Speciellt när blomkål är i säsong och väldigt billigt. För...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Det här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året om och till alla slags...

läs mer
Teriyakilax

Teriyakilax

TeriyakilaxPassar som både förrätt och efterrätt, samt som ett tillbehör på ett smörgåsbord eller tilltugg till drinkarna.Portioner: 2-4Tillagningstid: 60 minuterKategori: HuvudrättSidorättEtikett: PaleoIngredienser: 80 g coconut aminos (istället för soja) 0.5 dl...

läs mer
Smakrika köttbullar

Smakrika köttbullar

Vi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan, men är även...

läs mer
Krispig brysselkålssallad

Krispig brysselkålssallad

Lite extra krisp är aldrig fel och denna sallad är så där fräscht krispig rakt igenom. En rätt som passar perfekt under höst och vinter när just brysselkål är i säsong och det fortfarande går att få tag i bra morötter, rädisor och granatäpple.Portioner:...

läs mer
Sötpotatisröra med kanel och pekannötter

Sötpotatisröra med kanel och pekannötter

Sötpotatisröra med kanel och pekannötterEn kryddig doft av kanel och sött från sötpotatisen sprider sig i köket och signalerar värme. Denna sidorätt är väldigt god till kalkon, men även som en rätt på smörgåsbordet. Det söta passar fint till något mer salt.Portioner:...

läs mer
Citronpotatis

Citronpotatis

CitronpotatisPotatis är en omtalad knöl. Är den Paleo eller är den inte Paleo? Men de senare åren har man kommit överens om att potatis ingår i en Paleolitisk kost OM man känner att man tål den. Men så är det ju med alla livsmedel, ät dem bara om du känner att du...

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjonerEtt gott tillbehör om man vill ha smårätter att bjuda på eller ha som något litet extra på smörgåsbordet. Går att göra andra röror och fylla champinjonerna med också, som exempelvis soltorkade tomater och en olivtapenad, eller varför inte...

läs mer
Äggröra med paprika

Äggröra med paprika

En härlig röra att servera på smörgåsbordet, eller varför inte i en äggrulle eller stekpannebröd på picknicken! Kan varieras med olika kryddor efter egen smak.Portioner: - Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Sidorätt Etikett: PaleoIngredienser: 2 dl majonnäs 2 kokta...

läs mer
Djävulsägg med basilika

Djävulsägg med basilika

Det kallas Deviled Eggs på engelska, det har ni säkert hört om. Det finns massor av sätt att göra dem på, detta är bara en variant. Man kan göra fyllningen med senap, kapris, oliver, cayenne, smoked paprika, chili, gräslök...ja nästan vad som helst.Portioner:...

läs mer
Skinkröra med äpple

Skinkröra med äpple

En krämig röra med en något rökig smak som passar perfekt till smörgåsbordet, kanske speciellt till påsk och midsommar. Men det är även en härlig röra att fylla äggrullar med.Portioner: -Tillagningstid: 15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2 dl...

läs mer
Hel ugnsrostad sidfläsk

Hel ugnsrostad sidfläsk

Med ett mjukt, välstekt kött och så ett lite knaprigt yttre är detta verkligen en smak- och sinnesupplevelse. Passar bra som mellanmål, som en sidorätt och till smörgåsbordet vid olika högtider. Portioner: -Tillagningstid: 75 minuterKategorier: SidorättEtikett:...

läs mer
Räkröra

Räkröra

En räkröra kan användas till så mycket. Antingen på en smörgås eller sötpotatistoast med en dillkvist och lite citron, eller varför inte äta som det är tillsammans med lite kokta ägg till frukost.Gott också att ha som tillbehör på jul- och påskbordet.Räkröran är också...

läs mer
Omelett med stuvade räkor

Omelett med stuvade räkor

Det här kan antingen bli en riktigt god frukost, lunch eller middag, eller så kan man servera den på påsk- eller julbuffén! I min familj (Tine) hade vi alltid en omelett med räkröra och en omelett med champinjonröra på julbordet och påskbuffén. Du kan byta räkorna mot...

läs mer
Brysselkål med bacon och fikon

Brysselkål med bacon och fikon

Det blir en hel del kött och ägg på jul, då kan det vara gott att lägga till lite olika sallader. Den här grönsaksrätten innehåller bacon, men det tillhör mest en god sälta till kålen och fikonen. Lägg till lite goda, torkade tranbär för lite syrlighet om du...

läs mer
Revbensspjäll

Revbensspjäll

Revbenspjäll är ju så gott och också något som vissa brukar ha på julbordet.  Ett tips är attt koka revbenen några veckor före jul och frysa in. Sen glasera dem på julafton eller dagen före.Portioner/antal/mängd: 1 kgTillagningstid: 2 timmarEtikett: PaleoIngredienser:...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.