Huvudrätt

Högrevsburgare

Högrevsburgare

HögrevsburgareEn riktigt god och saftig burgare bhöver inte vara krånglig att göra. Du kan även bara göra det med svartpeppar och salt och skippa tomatpurén. Låt köttet vara hjälten i rätten med sin egna goda smak, speciellt om du köper gräsbeteskött. Och tillbehören...

läs mer
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Fattiga riddareEn rätt som kan användas som frukost, mellanmål, huvudrätt, och dessert.Älskad av stora och små. Variera smaken med olika bär och frukt eller skippa kanelen och använd bara vanilj.Portioner/antal/mängd: 4 skivor brödTillagningstid: 15 minuterKategori:...

läs mer
Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölkSkaldjurssäsongen är i full gång. Ni sparar väl skalen och gör en god skaldjursfond? Fonden kan bland annat användas till denna goda skaldjurssoppa med kokosmjölk. En riktig höjdare. Servera med lite färska räk- och/eller kräftstjärtar, en...

läs mer
Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpajDet här är det klart bästa pajskalet som jag gjort. Det har en härligt brödig smak och passar till de flesta fyllningar. Det passar bäst i en pajform som är 30 cm i diameter, har man en på 24 cm så blir skalet ganska tjockt (som på bilden)....

läs mer
Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissalladPotatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt. Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas...

läs mer
Tomatpaj med basilika

Tomatpaj med basilika

Tomatpaj En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar. Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.Portioner/antal/mängd: 4-6 portioner Tillagningstid: 90 minuter...

läs mer
Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad laxÄr man i nord Norge så gör man som byborna. Då blir det kokt vildfångad lax med potatis och inlagd gurka. Mums! På bilden syns även det som heter römme, men du kan istället ta en klick kokosyoghurt såklart.Det är väldigt gott att äta detta med...

läs mer
Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugnSupergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet. Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den...

läs mer
Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugnHögrev är väldigt smakrikt på grund av den hög fettinsprängdhet i köttet. Däremot innehåller det också en hel del bindväv och om man inte tillagar det tillräckligt länge kan det bli väldigt segt. Högrev passar sig fint till grytor, pulled beef,...

läs mer
Pulled beef med rökig grillsås

Pulled beef med rökig grillsås

Pulled beef med rökig grillsåsTill den här rätten används detta recept på rökig grillsås. Man behöver inte låta den koka innan om man inte vill. Då går det snabbare också. Till pulled passar köttbitar som högrev, fransyska, bogstek. Servera gärna pulled beef med...

läs mer
Hel laxsida i ugn eller på grillen

Hel laxsida i ugn eller på grillen

Hel laxsida i ugn eller på grillenLax är så mångsidigt och kan göras med massor av olika kryddning. För den här grillade eller ugnsbakade laxen blir det lite mer kryddning, men om du vill kan du bara blandalite örter med ghee och klicka ut på laxen, skiva på lite...

läs mer
Club Sandwich Smörgåstårta

Club Sandwich Smörgåstårta

Club Sandwich SmörgåstårtaSmörgåstårta måste ju ändå vara en av Sveriges nationalrätter. Och det är klart det ska finnas en paleovariant! Självklart kan man byta ut innehållet i smörgåstårtan med exempelvis räkröra, tonfiskröra, skinka, grönsaker och vad man än tycker...

läs mer
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

ZucchinilasagneEn god och krämig mejerifri zucchinilasagne med helt gudomliga smaker. Istället för lasagneplattor gjort på vete så används skivor av zucchini. Det här är en zucchinilasagne utan tomat och passar även för dig som äter enligt AIP och  låghistaminkost....

läs mer
Grekisk lammgryta

Grekisk lammgryta

Grekisk lammgrytaLamm är ofta ett hälsosammare kött i och med att djuren haft ett bättre liv, fått beta ute och inte bo i små, trånga utrymmen (oftast iaf). Ok, lammen kanske får lite spannmål under vintern, men generellt sätt så får de ganska så bra föda. Så här har...

läs mer
Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

Kalkonbröst i kokos- och ajvarsås

Kalkonbröst i kokos- och ajvarsåsRiktigt smakrik rätt med saftig kalkon.Anpassa chili efter hur mycket styrka du vill ha. Servera med en grönsallad, rotfrukter, stekt eller grillad vitkål eller varför inte lite blomkålsris, eller blomkålsris med kokos.Portioner:...

läs mer
Bananpannkakor

Bananpannkakor

Enkla bananplättarBananpannkakor har nog de flesta testat vid det här laget. Enkelt och försvinnande gott. De flesta barn tycker om det, man kan variera smaken med olika kryddning, göra plättar eller pannkakor, fylla dem och rulla ihop som crepes, eller servera dem...

läs mer
Omelett med kokosmjölk

Omelett med kokosmjölk

Omelett med kokosmjölkSnabbmat när den är som bäst. Det här är en av de enklaste rätterna som man kan göra. Den går dessutom att variera hur mycket som helst. Det är perfekt sätt att bli av med rester, fyll omeletten med gårdagens middag och du har en perfekt...

läs mer
Färskpotatis med bacon och dill

Färskpotatis med bacon och dill

Färskpotatis med bacon och dill Nu är vi på den tiden av året igen när färskpotatisen finns att få tag i! Från min barndom (Tine) minns jag härliga grillmiddagar med kött och färskpotatis och oftast en varm béarnaisesås från Knorr. Haha! Många anser inte att potatis...

läs mer
Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örter

Köttfärssås med färska örterEn väldigt smakrik köttfärssås med färska örter och vitlök som är snabb att göra. Perfekt middag för vardagskvällarna eller som lunch i dina matlådor. Servera med till exempel spaghetti på butternutsquash eller zucchini.  Den här...

läs mer
Marinerat kalkonbröst

Marinerat kalkonbröst

Marinerat kalkonbröstOtroligt saftigt och gott kalkonbröst i ugn.  Servera med en gräddsås med kokosmjölk, sötpotatisröra med kanel och pekannötter, och en krispig brysselkålsallad, samt gelé. Mums!Portioner/antal/mängd: 6-8 personerTillagningstid: ca 2 timmar + minst...

läs mer
Indisk morotssoppa

Indisk morotssoppa

Indisk morotssoppaDen här soppan är inte bara god, den är fylld med nyttigheter. Bland annat gurkmeja och ingefära. Gurkmeja Innehåller kurkumin som sägs vara bra på att motverka inflammation, hjälpa kroppen ta hand om insulin, samt att det hjälper våra cellmembraner...

läs mer
Tex-Mex pulled pork

Tex-Mex pulled pork

Tex-Mex pulled porkPulled pork är enkelt att göra och sköter sig själv i ugnen, eller i crock poten. Den här varianten är lite tex-mex inspirerad och det passar utmärkt med en god guacamole till, lite rökig grillsås, en god dippsås, och hemmagjort stekpannebröd eller...

läs mer
Marockansk köttgryta

Marockansk köttgryta

Marockansk köttgrytaEn mustig och smakrik gryta med bland annat kanel och anis. Var beredd för en ljuvlig doft som sprider sig i hemmet. Servera gärna med blomkålsris med kokos, en marockansk sallad, och mynta- och citrondressing.Portioner: 4Tillagningstid: 30...

läs mer
Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan ägg

Plättar på butternutsquash utan äggPlättar på butternutsquash utan ägg får en härlig konsistens med lätt krisp i kanterna och en väldigt god smak som passar bra till både sött och salt. Gott med en snabblagad sockerfri sylt till och även med lite grönsaker som till...

läs mer
Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan ägg

Saftiga köttbullar utan äggDet här är ett recept på köttbullar som jag och min mamma tog fram för några år sen. Det är verkligen de godaste köttbullarna som jag någonsin ätit och som vi alltid lagar sen dess. De blir väldigt saftiga och med en bra smak som passar året...

läs mer
Teriyakilax

Teriyakilax

TeriyakilaxPassar som både förrätt och efterrätt, samt som ett tillbehör på ett smörgåsbord eller tilltugg till drinkarna.Portioner: 2-4Tillagningstid: 60 minuterKategori: HuvudrättSidorättEtikett: PaleoIngredienser: 80 g coconut aminos (istället för soja) 0.5 dl...

läs mer
Smakrika kötbullar

Smakrika kötbullar

Smakrika köttbullarVi har ju en tendens i Sverige att äta samma sak vid alla högtider. Kanske speciellt påsk, jul och midsommar. Väldigt ofta blir det ett gammalt hederligt smörgåsbord. De här köttbullarna går såklart fint att äta som en huvudrätt alla dagar i veckan,...

läs mer
Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundreceptDessa omelettliknande rullar är helt perfekta att fylla med en god röra, lite skinka, sallad, eller vad man än behagar och äta som frukost, lunch, middag eller ännu hellre ute i naturen på en picknick. Det är också ett perfekt mål att ha med sig...

läs mer
Lammbog

Lammbog

LammbogLammbogen har kortare muskeltrådar som hålls samman med bindväv och hinnor och därför får man se till att tillaga den lite längre på lägre temperatur. Den passar till både medelhavssmaker, indiskt, marockanskt... mycket smak helt enkelt och både som stek eller...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.