Paleo

Hasselnötstryffel

Hasselnötstryffel

Dessa hasselnötstryfflar är verkligen syndigt goda! Krämiga och mäktiga, men i små paket blir de perfekta till eftermiddagskaffet, till lördagsfilmen eller kanske som en present på alla hjärtans dag eller godis på påsken. Rulla dem i pepparkakskrydda eller kanel så...

läs mer
Paleopizza

Paleopizza

PaleopizzaEn god botten som kan göras både tunn och tjock, en härligt krämig tomatsås och valfri topping. Det kallar jag en god pizza! Den här pizzan tillkom för ca 5 år sen och har ätits flitigt genom åren. Vi (Tine och sambo) tyckte söndagarna var så jobbiga med...

läs mer
Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Ett gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte riktigt lika stark i smaken som nötlever och passar de flesta, även...

läs mer
Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblast

Att göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller tagits hand om. Det blir...

läs mer
Rulltårta med jordgubbssylt

Rulltårta med jordgubbssylt

Portioner/antal/mängd:  10-12 bitarTillagningstid: 30 minuter + tid för kakan att svalnaKategori: Dessert och snacksEtikett: PaleoIngredienser: 4 äggvitor 2 äggula 2.5 dl mandelmjöl 0.5 tsk rå vaniljpulver 3 msk kokossocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa...

läs mer
Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Mjuk kaka med kokosgrädde och jordgubbar

Du kan äta kakan som den är, lägga chokladbitar i smeten och få mjuka kakor med choklad i, eller varför inte ha torkade bär i dem! Du kan även äta dem med smörgåspålägg, men de är lite söta så då får man utesluta sötningen och ha mer salt i, kanske även lite...

läs mer
Jordgubbssaft

Jordgubbssaft

Finns det nåt som skriker sommar mer än ett glas jordgubbssaft!?Den här saften innehåller bara riktiga ingredienser och man känner verkligen jordgubbarna i saften. Man kan ta honung istället för lönnsriap, men honungen tar över lite i smaken dessvärre. Ha gärna i lite...

läs mer
Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatin

I vanliga fall brukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en "sylt". Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med den. Speciellt med jordgubbar som kan bli lite rinnigt. Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till...

läs mer
Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Smoothieglass med rabarber och jordgubbar

Egentligen kan du ha nästan precis vad som helst i en smoothieglass precis som när du gör en egen smoothie. Smoothieglass passar perfekt som mellanmål i sommarvärmen så att du eller kanske dina barn eller barnbarn får i sig nyttigheter och blir lite mätta samtidigt...

läs mer
Banan- och citronglass

Banan- och citronglass

Det är bara så gott med lite syrliga grejer på sommaren och den här glassen är inget undantag! Lite som en nicecream där citronen tar överhanden och ger en syrlighet som gör att kinderna drar ihop sig. Riktigt gott!Portioner/antal/mängd:  6...

läs mer
Blåbärspannacotta – åtta portioner

Blåbärspannacotta – åtta portioner

Pannacotta till frukost? Istället för att göra smoothie till frukost varje morgon kan man göra pannacotta så att det räcker för en hel vecka. Detta recept ger ca 8 dl pannacotta och äter man 1 dl per dag så räcker den alltså i åtta dagar. Supersmidigt att ha klart i...

läs mer
Snabb chokladglass med chokladsås

Snabb chokladglass med chokladsås

En väldigt snabb och enkel glass att göra bara du har skivade frusna bananer hemma. Alltså är skivade bananer alltid bra att ha i frysen! Chokladsåsen som också den är snabb och enkel att göra stelnar när man ringlar den över glassen och ger härligt knapriga...

läs mer
Revbensspjäll med chili

Revbensspjäll med chili

Vem tycker inte om revbensspjäll!? Så gott och användbart både som snacks, som sidorätt på ett buffébord, eller till middag ihop med lite annat plock. Går att göra dessa i ugnen eller på grillen. De här revbensspjällen har lite mer sting i sig och det är väldigt gott...

läs mer
Rostad potatissallad med primörer

Rostad potatissallad med primörer

Försommaren bjuder på mycket gott som färskpotatis och andra goda primörer. Att blanda dessa till en härlig sallad är verkligen en hit tillsammans med en syrlig dressing. Använd de primörer du själv gillar.Portioner/antal/mängd:  4 portionerTillagningstid: 45 minuter...

läs mer
Sommarsill med polkabetor och krasse

Sommarsill med polkabetor och krasse

Man måste ju inte alltid servera sill i en glasburk eller i en skål. Ibland kan det vara roligt att servera den på ett fat istället, fint upplagt med olika grönsaker. Här är bara ett tips, du kan använda vilka grönsaker du vill för att pynta...

läs mer
Rökig sås till grillat

Rökig sås till grillat

Denna sås är riktigt krämig och god med smaker som passar fint till grillat och till revbensspjäll som man gör i ugnen. Även väldigt gott till pulled pork eller pulled beef. Såsen är majonnäsbaserad.Portioner/antal/mängd:  ca 2.5 dlTillagningstid: 10 minuterKategori:...

läs mer
Citronpannacotta med sommarbär

Citronpannacotta med sommarbär

En syrlig och krämig pannacotta går hem på de flesta tillställningar. Passar till allt! Gott att pynta med somriga bär från trädgården på midsommarfesten, eller gör en god rabarberkompott och servera med pannacottan.Portioner/antal/mängd:  6 portionerTillagningstid:...

läs mer
Inlagd rödlök

Inlagd rödlök

God inlagd rödlök som passar till grillat och pulled kött, samt i hamburgaren. Eller varför inte blanda i en god sallad! Passar även gott till sill. Enkelt att göra och tar inte lång tid.Portioner/antal/mängd:  1 burkTillagningstid: 10 minuterKategori:...

läs mer
Mandelmusslor med citronkräm

Mandelmusslor med citronkräm

Mmm...riktigt goda mandelmusslor med syrlig citronkräm! Passar fint att fylla dem med i princip vad som helst. Varför inte lite rabarberkompott eller stekta kaneläpplen och kokosgrädde, eller nån god sylt. Gör lite glass och ät till mandelmusslorna eller fyll dem med...

läs mer
Pulled pork i slowcooker

Pulled pork i slowcooker

Pulled pork är så användbart till mycket. Antingen bara äta som det är tillsammans med lite bacon och ägg, eller gör en enkel sallad till och kanske nån sås. Eller varför inte servera i ett stekpannebröd tillsammans med en salsa. Riktigt gott och enkelt att göra i...

läs mer
Hallonpannacotta

Hallonpannacotta

HallonpannacottaPannacotta är så enkelt att göra och blir väldigt gott. I det här receptet får pannacottan smak av hallon men det går ju såklart att variera med andra bär och smaker.Riktigt gott blir det också att blanda i lite lakritspulver i denna...

läs mer
Skruvad rättika

Skruvad rättika

Ett gott tillbehör till både grillat, köttfärssåsen, köttbullar eller egentligen vad som helst! Det är kul för barnen att få lite skruvade grönsaker (använd en grönsakssvarv) och att få vara med och svarva grönsakerna. Rättika är också en rotfrukt som odlas mycket i...

läs mer
Morotskaka med kardemumma

Morotskaka med kardemumma

En enklare morotskaka som passar utmärkt precis som den är men blir lite festligare med t ex lemoncurd eller vispad kokosgrädde och färska bär. Det går att göra den sötare genom att öka mängden honung men jag gillar den så här, serveras den dessutom lite varm så känns...

läs mer
Dadelkaramell

Dadelkaramell

Dadelkaramell kan användas i bakning som exempelvis i pajer, kakor och bars. Karamellen används i receptet för Choklad- och karamellbars.Portioner/antal/mängd: ca 4 dlTillagningstid: 20 minuterKategori: Dessert och snacksEtikett: PaleoIngredienser: 400 gram urkärnade...

läs mer
Banoffeepaj

Banoffeepaj

En helt otroligt god paj! Denna gjorde jag (Tine) först i 2016 och det blev snabbt en favorit som återkommer här hemma. Lite olika moment med pajen, men inget som tar mer tid än att baka en tårta eller göra andra pajer egentligen. Pröva den gärna också med bär...

läs mer
Blomkålsris med saffran

Blomkålsris med saffran

Ett riktigt gott blomkålsris som passar bra till bland annat fisk eller varför inte till en god gryta eller fiskgratäng med lite orientaliska smaker.Portioner/antal/mängd:  4 portionerTillagningstid:  10 minuterKategori: SidorättEtikett:...

läs mer
Krispiga kyckling nuggets

Krispiga kyckling nuggets

Krispiga kyckling nuggetsDe allra flesta tycker väl om krispiga kyckling nuggets, men mest är det nog förknippat med barn. Dessa kyckling nuggets är inte fulla med spannmål och friterade i dålig olja utan gjorda med lite mer hälsosamma produkter. Med det sagt så är...

läs mer
Mustig köttgryta

Mustig köttgryta

Denna mustiga köttgryta är full av goda grönsaker, vilket inte riktigt syns när man ser bilden på grytan, men det är för att grönsakerna är i puréform. Receptet kom till för flera år sen när jag (Tine) skulle göra en gryta med mycket grönsaker och försöka få min sambo...

läs mer
Kall immunboostarsoppa

Kall immunboostarsoppa

Detta är en god och nyttig soppa för immunförsvaret! Riktigt god med smaker från ingefära, gurkmeja, vitlök, citron med mera. Under förkylningstider, ta en daglig shot av jamu och toppa med en lunch eller ett mellanmål av denna immunboostarsoppa för att hålla dig...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.