Paleo

Pannkakor och våfflor

Pannkakor och våfflor

Pannkakor och våfflorDenna smet är lika god att steka våfflor med som att göra pannkakor. Beror väl helt på vilken form man vill ha på det och om man orkar dra fram våffeljärnet. Tillbehöret kan man ju göra både sött eller mer matigt. Våfflor är goda att göra som...

läs mer
Formfranska

Formfranska

Paleo formfranskaIbland vill man bara ha en smörgås. Antingen ett nybakat bröd eller varför inte rosta det. Det här brödet kan du göra massor med. Bland annat är det grunden i en supergod smörgåstårta. Gör brödet med eller utan...

läs mer
Scones

Scones

SconesVarma scones med lite ghee på som smälter. Mums! Härligt att kunna bjuda familjen eller vänner på till söndagsbrunch, eller varför inte ta scones till middag en vardag för lite extra guldkant.Portioner: 2 sconesTillagningstid: 30 minuterKategori: Frukost...

läs mer
Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundrecept

Äggrullar grundreceptDessa omelettliknande rullar är helt perfekta att fylla med en god röra, lite skinka, sallad, eller vad man än behagar och äta som frukost, lunch, middag eller ännu hellre ute i naturen på en picknick. Det är också ett perfekt mål att ha med sig...

läs mer
Frukostburrito med avokado- och mangosallad

Frukostburrito med avokado- och mangosallad

Frukostburrito med avokado- och mangosalladEn frukost som är som en riktig smakexplosion och mättande. Bra om du vill kunna stå dig längre till nästa måltid. Man kan variera innehållet och göra det mer eller mindre matigt. Rullarna kan även fyllas och tas med ut på...

läs mer
Ugnsbakade ägg

Ugnsbakade ägg

Ugnsbakade äggVill du lyxa till äggen lite?Då är dessa ugnsbakade ägg perfekta! Tillsätt olika smaker som passar dig och njut en lyxig frukost.Portioner: 2Tillagningstid: 25 minuterKategori: FrukostEtikett: PaleoIngredienser: 2 ägg 2 äggvitor 2 äggulor kryddor efter...

läs mer
Äggfri gröt

Äggfri gröt

Äggfri grötDet finns ganska många som inte mår bra av att äta ägg, eller för mycket ägg. Vissa känner det i magen, andra får eksem i händerna och en tredje kanske får ont i lederna. Då föddes denna gröt som är helt äggfri, men lika god för det.Portioner:...

läs mer
Grötpinnar

Grötpinnar

GrötpinnarEtt ganska behändigt mellanmål att ha med sig när man är ute och rör sig. Helt fria från spannmål, mejerier, baljväxter och socker. Först lite information om ingredienserna. Kokosfett: Innehåller hela 91.7% av RDI (per 100g) av vitamin E! De mättade fetterna...

läs mer
Bananpannkakescramble

Bananpannkakescramble

BananpannkakescrambleDet är väl knappast någon som undgått bananpannkakor som de flesta på sociala medier verkaar äta nuförtiden. Något som är lika gott men går snabbare att göra är bananpannkakescramble. Perfekt för de lite mindre barnen. Servera med bär, frön,...

läs mer
Teriyakisås

Teriyakisås

TeriyakisåsSåsen går bra att använda som dippsås, marinera i och använda till att bland annat göra goda teriyakijerky.Portioner: -Tillagningstid: 20 minuterKategori: Frukost MellanmålEtikett: PaleoIngredienser: 80 g coconut aminos (istället för soja) 0.5 dl vatten 1...

läs mer
Jerky

Jerky

JerkyDet kan kännas som en alltför svår grej att göra egen jerky, men det är faktist väldigt enkelt och går mycket snabbare än man tror. Går att göra på allt slags kött med olika smaksättningPortioner: -Tillagningstid: marinera minst 12 timmarförberedelse ca 30 mini...

läs mer
Lammbog

Lammbog

LammbogLammbogen har kortare muskeltrådar som hålls samman med bindväv och hinnor och därför får man se till att tillaga den lite längre på lägre temperatur. Den passar till både medelhavssmaker, indiskt, marockanskt... mycket smak helt enkelt och både som stek eller...

läs mer
Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelse

Hallon- och chokladmoussebakelseHallon och choklad gifter sig väldigt gott tillsammans. Här får de komma tillsammans i krämighet med en "sockerkaks"-botten.En härlig dessert.Portioner: 4Tillagningstid: 30 minuter bakning + 2-3 timmar i ugn plus kylenKategori: Dessert...

läs mer
Kokosyoghurt

Kokosyoghurt

KokosyoghurtMånga saknar just yoghurten till frukost när dem börjar med en Paleolitisk kost. Då är den här yoghurten en riktig hit. Enkel att göra, men sen ska den stå i minst 24 timmar för att bakteriekulturen ska syra kokosyoghurten. Sen kan ni använda...

läs mer
Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurt

Tzatsiki på kokosyoghurtTzatsiki är ju så gott som det är tillsammans med ett färskt paleobröd, eller som tillbehör till bland annat kycklingspett eller varför inte till medelhavsinspirerade lammfärsbiffar. Grundreceptet på kokosyoghurt hittar du här.Portioner:...

läs mer
Citronpotatis

Citronpotatis

CitronpotatisPotatis är en omtalad knöl. Är den Paleo eller är den inte Paleo? Men de senare åren har man kommit överens om att potatis ingår i en Paleolitisk kost OM man känner att man tål den. Men så är det ju med alla livsmedel, ät dem bara om du känner att du...

läs mer
Saffransaioli

Saffransaioli

En lite lyxigare sås till köttbiten, fisken, kycklingen, lammet eller kanske bara som dressing till en god sallad.  Portioner: -Tillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl olivolja 1 ägg Juice från en halv citron 1 vitlöksklyfta...

läs mer
Aioli

Aioli

AioliEn sås som funkar till det mesta från Paleopizza till att doppa sötpotatis i. Såsen bygger på receptet på majonnäs som du finner här.Portioner: 2.5 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 2.5 dl mild olivolja 1 ägg Saft från en...

läs mer
Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisorNär våren kommer med sina primörer plockar man gärna på sig lite för mycket. Men det gör inget, inte när det kommer till rädisor i alla fall. Om dina rädisor börjat bli lite mjuka eller träiga är det bara att lägga in dem i en god lag så kan man njuta...

läs mer
Korvgryta

Korvgryta

KorvgrytaDet finns korv och så finns det korv.När vi ska äta korv letar vi alltid efter korv med över 85% kötthalt. Och så ser vi på att resten av ingredienserna är så rena som möjligt. Det går att få tag i bra korv, men man får leta lite. Den här rätten går verkligen...

läs mer
Lammstek

Lammstek

LammstekLamm blir alltmer populärt året runt i Sverige. Men det betyder dessvärre att djuren får födas upp på ett onaturligt sätt och födas när det inte är säsong. Då är det bättre att köpa på sig lamm på hösten och ha i frysen till andra årstider. Det har blivit mer...

läs mer
Lammfärsbiffar

Lammfärsbiffar

LammfärsbiffarSaftiga och goda lammfärsbiffar med smak av medelhavet. Lamm är oftast ett bra kött då de flesta får och lamm ännu får beta ganska fritt i Sverige. Men dessvärre börjar det bli en större industri med sämre förhållanden även för våra får och lamm så var...

läs mer
Hemmagjord choklad

Hemmagjord choklad

Hemmagjord chokladEtt härligt grundrecept på en choklad utan tillsatser. Du kan smaksätta chokladen med bland annat: Apelsin och mandel (apelsinskal och juice samt hackade mandlar) Mint (pepparmint essentiell olja – ett par droppar) Chili (tillsätt chiliflakes och...

läs mer
Bärigt gelégodis

Bärigt gelégodis

Godis i all ära, men detta gelégodis är snäppet bättre. Endast naturliga ingredienser och gjort från riktiga bär. Godiset är även riktigt mättande. Kan varieras med olika bär och frukt. Frukt gör gelégodiset i regel sötare så det behövs ingen honung. Man kan också...

läs mer
Chili cashews

Chili cashews

Chili cashews Detta recept bygger till stor del på receptet för honungscashews, men med hetta. Rekommenderas verkligen som komplement till de söta honungscashews. Portioner: -   Tillagningstid: 20 minuter Kategori: Dessert & Snacks Etikett: Paleo...

läs mer
Honungscashews

Honungscashews

HonungscashewsLite nötter till fredagsmyset eller kanske som lördagsgott? Dessa honungscashews bjuder på både sött och salt och är riktigt gott till både ock. Det finns inga exakta mått för honungen utan där måste man känna sig fram lite grann. Men börja med ca 2 msk...

läs mer
Lakritsmandlar

Lakritsmandlar

LakritsmandlarIbland vill man bara ha nåt snabbt och enkelt snacks och då är dessa lakritsmandlar perfekta. Tar inte lång tid att göra och smakar underbart av lakrits. Ta mindre lakrits eller mindre salt om du vill ha något mindre smak på mandlarna.Portioner:...

läs mer
Citronkräm

Citronkräm

CitronkrämEn härligt syrlig citronkräm går att använda till mycket. Man kan äta det tillsammans med lite kokosgrädde, ha det i mandelmusslor som en dessert, man kan göra syrliga citron-remmar med det eller lägga det på en god vaniljpannacotta. Detta grundreceptet...

läs mer
Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlarEtt riktigt uppskattat tilltugg! Det är både salt och sött och funkar som en liten matigare efterrätt, ett tilltugg till en plockmiddag eller som exempelvis drinktilltugg eller nåt lite extra på smörgåsbordet.Portioner: -Tillagningstid: 30...

läs mer
Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjoner

Guacamolefyllda champinjonerEtt gott tillbehör om man vill ha smårätter att bjuda på eller ha som något litet extra på smörgåsbordet. Går att göra andra röror och fylla champinjonerna med också, som exempelvis soltorkade tomater och en olivtapenad, eller varför inte...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.