Så här får du en lyckad kräftfest

av | 1 aug, 2019 | Paleo Sverige tipsar

Skal överallt, illaluktande fingrar, för lite kräftor, glömt hälften av tillbehören… känner ni igen er?

De flesta kräftfester blir lyckade, men kanske man glömt diverse grejer.
För att både du och gästerna ska få en lugn och trevlig fest tillsammans med kräftorna kan man faktist förbereda en hel del i förväg, och se till att du och gästerna får en härlig dag/kväll.

Här följer några av våra tips till en lyckad kräftfest.

 

 

Kräftorna

Se till att du börjar tina kräftorna i god tid. De behöver tina i ca 2 dygn i kylen. Tina inte kräftor i micron, de kan bli dåliga och de blir mer sega.
Om du ska göra egen lag, lägg kräftorna i lagen på morgonen på dagen du ska äta dem, eller kvällen innan så de får ligga över natten i den nya lagen.

Tvätta/torka händerna

Du kan duka med kökshanddukar istället för servetter. Då slipper man slänga så mycket papper, för det blir väldigt köladdigt om händerna.

Ett annat alternativ är att ha en “station” vid bordet där folk kan tvätta händerna lite snabbt. Bara en balja med vatten och några handdukar att torka sig på. Kan vara lite fint i dukningen också om man äter utomhus.

Tillbehören

Glöm inte tillbehören!
Även om kräftorna har huvudrollen så är tillbehören också viktiga. Speciellt om du och dina gäster ska bli mätta.

 

Bröd och kex:

Dukning/pynt

Lägg lite krut på dukningen, det blir så mycket trevligare då.
Du kan till exempel servera kräftorna i enskilda glasburkar, det ser lite trevligt ut.
Sätt upp olika ljusslingor, ha lite partyhattar…ja, spara inte på pyntet helt enkelt
Skriv ut sånghäften med kul snapsvisor.

Skalandet

Underlätta skalandet av kräftorna genom att investera i en kloknäckare och kräftknivar.

Skalen

Se till att få bort skalen från bordet så att ni får plats att äta.
Du kan exempelvis duka med en liten påse till alla gäster så att de kan slänga skalen där direkt. För att skippa plasten (även om du köper plastpåsar gjorda av sockerrör) kan du som värd gå runt bordet med jämna mellanrum och tömma skaltallrikarna i en större säck.
Glöm inte att slänga säcken direkt efter att ni ätit för att undvika lukt.

Dessert och snacks

Glöm inte en god efterrätt eller lite snacks på bordet efter att ni ätit. Pricken över i.

  • Smulpaj
  • Chokladpaj
  • Krämig hallonpaj
  • Jordgubbs- och rabarberpaj i glas
Vi önskar er en härlig kräftfest!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blogginläggen

Kvinnor och träning

Kvinnor och träning

De flesta av oss hittar en träningsform vi gillar och bara kör på flera gånger i veckan, vecka ut och vecka in. Ibland känner man sig mer trött och omotiverad men man kör på i alla fall. För träning är ju hälsosamt, eller hur?! Du kanske har läst eller hört att det är...

läs mer
Tips på nyårsmenyer

Tips på nyårsmenyer

Har ni bestämt vad ni ska äta på nyår? Många tycker om att planera långt i förväg och sen finns det ofta en del gäster att ta hänsyn till när det gäller vad de tycker om/inte tycker om, allergier, intoleranser etc. Alla våra recept är fria från spannmål, mejerier och...

läs mer