Paleo
Bearnaisesås
Bearnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig. Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig bea.Gör precis som du vill. Snabb, enkel och riktigt...
Pyttipanna med sötpotatis
Pyttipanna med sötpotatisPyttipanna är väl så mycket husmanskost som man kan få. Och en rätt som väldigt många svenskar äter ofta av, vare sig det är den köpa halvfabrikatsvarianten eller hemmagjord. Det är också en rätt som är miljösmart då man tar hand om rester och...
Citronkakor
CitronkakorLite småsega, men ändå torra småkakor med en syrlighet från citron. Perfekta småkakor till en kopp kaffe eller té, även fina till barn och ta med sig ut på picknick eller äta hemma och kanske mysa med ute på altanen/balkongen/gräsmattan eller var som. Gör...
Högrevsburgare
HögrevsburgareEn riktigt god och saftig burgare bhöver inte vara krånglig att göra. Du kan även bara göra det med svartpeppar och salt och skippa tomatpurén. Låt köttet vara hjälten i rätten med sin egna goda smak, speciellt om du köper gräsbeteskött. Och tillbehören...
Fattiga riddare
Fattiga riddareEn rätt som kan användas som frukost, mellanmål, huvudrätt, och dessert.Älskad av stora och små. Variera smaken med olika bär och frukt eller skippa kanelen och använd bara vanilj.Portioner/antal/mängd: 4 skivor brödTillagningstid: 15 minuterKategori:...
Skaldjursfond
SkaldjursfondNu är det strax kräftpremiär och runtom i landet äts det massor av kräftor och räkor. Släng inte skalen när ni är färdiga att äta, spara dem och gör en god skaldjursfond som kan andvändas i fisksoppa eller i en god skaldjurssoppa. Eller frys in skalen och...
Skaldjurssoppa med kokosmjölk
Skaldjurssoppa med kokosmjölkSkaldjurssäsongen är i full gång. Ni sparar väl skalen och gör en god skaldjursfond? Fonden kan bland annat användas till denna goda skaldjurssoppa med kokosmjölk. En riktig höjdare. Servera med lite färska räk- och/eller kräftstjärtar, en...
Vattenmelondrink
VattenmelondrinkNär det är härligt och varmt ute, då passar det verkligen bra med vattenmelon. Den här drinken är superläskande en varm sommardag och passar stora som små, liksom de flesta av våra drycker, då den är alkoholfri och en riktig...
Grapetonic
Grapetonic Detta är en enkel dryck som passar extra fint till fisk och skaldjur. Den är också fin att bjuda på ute i varmt sommarväder då den är riktigt läskande. Tillsätt 0.5 tsk salt så har du en härlig vätskeersättning.Du kan även tillsätta 1 tsk honung om du...
Mangotini
MangotiniDen söta mangon tillsammans med ingefära och äppelcider blir riktigt läskande och god. Sötman bryts lite av både ingefära och lime. En riktig hit både till påsk, sommarfesten och nyårsfirandet.Portioner/antal/mängd: 4 drinkarTillagningstid: 10...
Vitlöksbröd med formfranska
Vitlöksbröd med formfranskaGott vitlöksbröd är verkligen ett perfekt tillbehör. Det här vitlöksbrödet görs av receptet på formfranska. Du kan också lägga till lite olika örter till vitlöksghee för extra god smak.Portioner/antal/mängd: 4 skivor...
Srirachamajonnäs
SrirachamajonnäsEn riktigt god sås till det mesta. Mycket hetta och smak. Dessutom enkel att göra. Om du redan har gjort majonnäsen och srirachasåsen så tar det bara nån minut att blanda de båda. Om du ska göra båda såserna tar detta lite längre tid då srirachasåsen...
Ny lag till frysta kräftor
Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn. Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.Portioner/antal/mängd: lag...
Biscuits
BiscuitsDe här bröden/biscuits/sconesen är superenkla och goda, de ska helst ätas lite ljumna. De passar bra till frukost om du vill lyxa till det en söndag, eller som tillbehör till kräftskivan. Och - de innehåller bara 6 ingredienser! Portioner/antal/mängd: 6-8...
Kantarell- och kycklingpaj
Kantarell- och kycklingpajDet här är det klart bästa pajskalet som jag gjort. Det har en härligt brödig smak och passar till de flesta fyllningar. Det passar bäst i en pajform som är 30 cm i diameter, har man en på 24 cm så blir skalet ganska tjockt (som på bilden)....
Ugnsrostad sötpotatissallad
Ugnsrostad sötpotatissalladPotatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt. Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas...
Tomatpaj med basilika
Tomatpaj En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar. Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.Portioner/antal/mängd: 4-6 portioner Tillagningstid: 90 minuter...
Choklad nicecream
Choklad nicecreamDet är väl ingen som missat nicecream?Krämigt och syndig glass gjord på frusen banan. Busenkelt! Här är en variant med choklad. Syndigt god. Portioner/antal/mängd: 16 glassar/portionerTillagningstid: 15 min + stå i frysen i minst 5 timmarKategori:...
Smulpaj
SmulpajEn enkel paj att slänga ihop där du kan variera bär eller frukt efter säsong, tycke och smak. På bilderna syns rabarber- och jordgubbs smulpaj. Servera med lite god vaniljglass, eller varför inte en klick med syrlig kokosyoghurt!Portioner/antal/mängd: 6-8...
Kokt vildfångad lax
Kokt vildfångad laxÄr man i nord Norge så gör man som byborna. Då blir det kokt vildfångad lax med potatis och inlagd gurka. Mums! På bilden syns även det som heter römme, men du kan istället ta en klick kokosyoghurt såklart.Det är väldigt gott att äta detta med...
Grillad Pak Choi
Grillad Pak ChoiEn enkel sidorätt till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...
Blancherade morötter med örtsås
Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...
Pizzasallad
PizzasalladDen smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker. Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.Portioner/antal/mängd: 0.5 vitkålshuvudTillagningstid: 15...
Het inlagd gurka med koriander
Het inlagd gurka med korianderInlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern. Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar...
Rå fänkålssallad
Rå fänkålssalladEtt enkelt och snabbt tillbehör till grillat i sommar. Riktigt fräsch sallad. Portioner/antal/mängd: 4 portionerTillagningstid: 10 minuter + 15-30 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 1 stor fänkål + dillen på fänkålen 2 msk olivolja 1...
Äppelkaka
Detta är en riktigt god äppelkaka som jag (Tine) haft med till jobbet och bjudit på och ingen anade att den var Paleo. Det är ett gott betyg. Du kan ändra smaksättningen som du vill.Portioner/antal/mängd: 10-12 bitarTillagningstid: 60 minuterKategori: Dessert och...
Klassisk inlagd gurka med dill
Klassisk inlagd gurka med dillGott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon. Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker. Portioner/antal/mängd: 2 burkar à 225 ml varderaTillagningstid: 45 minuter +...
Hel kronärtskocka i ugn
Hel kronärtskocka i ugnSupergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet. Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den...
Saltkonserverade äggulor
Saltkonserverade äggulorDetta är det nya inom paleovärlden - en paleoparmesan! Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller...
Helstekt högrev i ugn
Helstekt högrev i ugnHögrev är väldigt smakrikt på grund av den hög fettinsprängdhet i köttet. Däremot innehåller det också en hel del bindväv och om man inte tillagar det tillräckligt länge kan det bli väldigt segt. Högrev passar sig fint till grytor, pulled beef,...
Följ oss på sociala medier
Användarpolicy
Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.