Paleo

Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bearnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig. Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig bea.Gör precis som du vill. Snabb, enkel och riktigt...

läs mer
Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna med sötpotatis

Pyttipanna med sötpotatisPyttipanna är väl så mycket husmanskost som man kan få. Och en rätt som väldigt många svenskar äter ofta av, vare sig det är den köpa halvfabrikatsvarianten eller hemmagjord. Det är också en rätt som är miljösmart då man tar hand om rester och...

läs mer
Citronkakor

Citronkakor

CitronkakorLite småsega, men ändå torra småkakor med en syrlighet från citron. Perfekta småkakor till en kopp kaffe eller té, även fina till barn och ta med sig ut på picknick eller äta hemma och kanske mysa med ute på altanen/balkongen/gräsmattan eller var som. Gör...

läs mer
Högrevsburgare

Högrevsburgare

HögrevsburgareEn riktigt god och saftig burgare bhöver inte vara krånglig att göra. Du kan även bara göra det med svartpeppar och salt och skippa tomatpurén. Låt köttet vara hjälten i rätten med sin egna goda smak, speciellt om du köper gräsbeteskött. Och tillbehören...

läs mer
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Fattiga riddareEn rätt som kan användas som frukost, mellanmål, huvudrätt, och dessert.Älskad av stora och små. Variera smaken med olika bär och frukt eller skippa kanelen och använd bara vanilj.Portioner/antal/mängd: 4 skivor brödTillagningstid: 15 minuterKategori:...

läs mer
Skaldjursfond

Skaldjursfond

SkaldjursfondNu är det strax kräftpremiär och runtom i landet äts det massor av kräftor och räkor. Släng inte skalen när ni är färdiga att äta, spara dem och gör en god skaldjursfond som kan andvändas i fisksoppa eller i en god skaldjurssoppa. Eller frys in skalen och...

läs mer
Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölk

Skaldjurssoppa med kokosmjölkSkaldjurssäsongen är i full gång. Ni sparar väl skalen och gör en god skaldjursfond? Fonden kan bland annat användas till denna goda skaldjurssoppa med kokosmjölk. En riktig höjdare. Servera med lite färska räk- och/eller kräftstjärtar, en...

läs mer
Vattenmelondrink

Vattenmelondrink

VattenmelondrinkNär det är härligt och varmt ute, då passar det verkligen bra med vattenmelon. Den här drinken är superläskande en varm sommardag och passar stora som små, liksom de flesta av våra drycker, då den är alkoholfri och en riktig...

läs mer
Grapetonic

Grapetonic

Grapetonic Detta är en enkel dryck som passar extra fint till fisk och skaldjur. Den är också fin att bjuda på ute i varmt sommarväder då den är riktigt läskande. Tillsätt 0.5 tsk salt så har du en härlig vätskeersättning.Du kan även tillsätta 1 tsk honung om du...

läs mer
Mangotini

Mangotini

MangotiniDen söta mangon tillsammans med ingefära och äppelcider blir riktigt läskande och god. Sötman bryts lite av både ingefära och lime. En riktig hit både till påsk, sommarfesten och nyårsfirandet.Portioner/antal/mängd: 4 drinkarTillagningstid: 10...

läs mer
Vitlöksbröd med formfranska

Vitlöksbröd med formfranska

Vitlöksbröd med formfranskaGott vitlöksbröd är verkligen ett perfekt tillbehör. Det här vitlöksbrödet görs av receptet på formfranska. Du kan också lägga till lite olika örter till vitlöksghee för extra god smak.Portioner/antal/mängd: 4 skivor...

läs mer
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

SrirachamajonnäsEn riktigt god sås till det mesta. Mycket hetta och smak. Dessutom enkel att göra. Om du redan har gjort majonnäsen och srirachasåsen så tar det bara nån minut att blanda de båda. Om du ska göra båda såserna tar detta lite längre tid då srirachasåsen...

läs mer
Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftor

Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn. Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.Portioner/antal/mängd: lag...

läs mer
Biscuits

Biscuits

BiscuitsDe här bröden/biscuits/sconesen är superenkla och goda, de ska helst ätas lite ljumna. De passar bra till frukost om du vill lyxa till det en söndag, eller som tillbehör till kräftskivan. Och - de innehåller bara 6 ingredienser! Portioner/antal/mängd: 6-8...

läs mer
Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpaj

Kantarell- och kycklingpajDet här är det klart bästa pajskalet som jag gjort. Det har en härligt brödig smak och passar till de flesta fyllningar. Det passar bäst i en pajform som är 30 cm i diameter, har man en på 24 cm så blir skalet ganska tjockt (som på bilden)....

läs mer
Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissallad

Ugnsrostad sötpotatissalladPotatissallad är ju riktigt gott och i det sista har fransk potatissallad blivit mer och mer populärt. Detta är nästan som en fransk potatissallad, men med sötpotatis istället. En matigare sallad som kan serveras både varm och kall, ätas...

läs mer
Tomatpaj med basilika

Tomatpaj med basilika

Tomatpaj En matig paj som passar fint som den är eller som sidorätt till exempel till grillat eller en god köttfärssås eller pannbiffar. Man kan äta den med eller utan en god sås och kall sallad till.Portioner/antal/mängd: 4-6 portioner Tillagningstid: 90 minuter...

läs mer
Choklad nicecream

Choklad nicecream

Choklad nicecreamDet är väl ingen som missat nicecream?Krämigt och syndig glass gjord på frusen banan. Busenkelt! Här är en variant med choklad. Syndigt god. Portioner/antal/mängd: 16 glassar/portionerTillagningstid: 15 min + stå i frysen i minst 5 timmarKategori:...

läs mer
Smulpaj

Smulpaj

SmulpajEn enkel paj att slänga ihop där du kan variera bär eller frukt efter säsong, tycke och smak. På bilderna syns rabarber- och jordgubbs smulpaj. Servera med lite god vaniljglass, eller varför inte en klick med syrlig kokosyoghurt!Portioner/antal/mängd: 6-8...

läs mer
Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad lax

Kokt vildfångad laxÄr man i nord Norge så gör man som byborna. Då blir det kokt vildfångad lax med potatis och inlagd gurka. Mums! På bilden syns även det som heter römme, men du kan istället ta en klick kokosyoghurt såklart.Det är väldigt gott att äta detta med...

läs mer
Grillad Pak Choi

Grillad Pak Choi

Grillad Pak ChoiEn enkel sidorätt till det grillade i sommar. Försök att lägg pak choi så att den gröna delen hamnar lite utanför den varmaste delen av grillen annars blir den för grillad. Den kan även göras i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pak choi på...

läs mer
Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsås

Blancherade morötter med örtsåsDet finns så mycket gott i grönsaksväg nu på sommaren. Bland annat späda morötter. Och alla dessa färska örter som inte längre kostar en förmögenhet eller som man odlat själv. För att ta vara på både morötter och örter kan man göra goda...

läs mer
Pizzasallad

Pizzasallad

PizzasalladDen smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker. Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.Portioner/antal/mängd: 0.5 vitkålshuvudTillagningstid: 15...

läs mer
Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med korianderInlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern. Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar...

läs mer
Rå fänkålssallad

Rå fänkålssallad

Rå fänkålssalladEtt enkelt och snabbt tillbehör till grillat i sommar. Riktigt fräsch sallad. Portioner/antal/mängd: 4 portionerTillagningstid: 10 minuter + 15-30 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 1 stor fänkål + dillen på fänkålen 2 msk olivolja 1...

läs mer
Äppelkaka

Äppelkaka

Detta är en riktigt god äppelkaka som jag (Tine) haft med till jobbet och bjudit på och ingen anade att den var Paleo. Det är ett gott betyg. Du kan ändra smaksättningen som du vill.Portioner/antal/mängd: 10-12 bitarTillagningstid: 60 minuterKategori: Dessert och...

läs mer
Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dillGott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon. Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker. Portioner/antal/mängd: 2 burkar à 225 ml varderaTillagningstid: 45 minuter +...

läs mer
Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugn

Hel kronärtskocka i ugnSupergott med kronärtskocka till lunch, middag eller som en sidorätt till annat gott på matbordet. Du kan dippa i lite god aioli, saffransaioli eller kanske lite olja eller smält ghee med olika örter i. Riktigt smaskigt på sommaren ute i den...

läs mer
Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulorDetta är det nya inom paleovärlden - en paleoparmesan! Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller...

läs mer
Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugn

Helstekt högrev i ugnHögrev är väldigt smakrikt på grund av den hög fettinsprängdhet i köttet. Däremot innehåller det också en hel del bindväv och om man inte tillagar det tillräckligt länge kan det bli väldigt segt. Högrev passar sig fint till grytor, pulled beef,...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.