Tillbehör

Rabarbersill

Rabarbersill

Rabarbersäsongen är här och vad passar väl bättre än en rabarbersill inför nationaldagen eller midsommarfirandet!?! Rabarbersmaken träder fram extra mycket när man kokar med den i lagen och mosar den så att det blir extra mycket smak. Om du använder spädare rabarber...

läs mer
Jordgubbssill med lime

Jordgubbssill med lime

Om ni vill ha en riktigt somrig sill till nationaldagen eller midsommarbuffén så är det väl ändå en jordgubbssill med lime! Riktigt smarrigt. Istället för crème fraiche eller gräddfil som ofta används i såna här inläggningar med sill har vi använt oss av kokosyoghurt...

läs mer
Färgglad sallad med krisp

Färgglad sallad med krisp

Vem blir inte glad av en färgglad sallad med krisp? Ät en regnbåge brukar man ju säga och att man även äter med ögonen, och den här färgglada salladen tilltalar i alla fall mig väldigt mycket. Den har förutom de härliga färgerna även mycket goda smaker!Jag brukar ha...

läs mer
Tacosalsa

Tacosalsa

Sååå god salsa! Perfect till tacos, nachos, fajitas eller vad man än vill laga. Även väldigt god till pulled pork eller pulled beef. Tar inte så lång tid att laga och du kan låta den koka mindre än det står i receptet, men om ni har tålamod och låter såsen puttra...

läs mer
Tacokrydda

Tacokrydda

Man kan verkligen göra tacokrydda på många olika sätt och ha mer av den kryddan man tycker mest om. Detta blir som ett basrecept där du sen kan ändra efter egen smak. Hoppas ni tycker om det!Portioner/antal/mängd:  till ca 1 kg köttfärsTillagningstid: 5...

läs mer
Kycklingleverpastej med persilja och citron

Kycklingleverpastej med persilja och citron

Ett gott, nyttigt och enkelt pålägg är väl ändå leverpastej. Kan ätas som det är tillsammans med lite inlagd gurka, eller varför inte på ett frökex med färsk gurka och persilja? Kycklinglever är inte riktigt lika stark i smaken som nötlever och passar de flesta, även...

läs mer
Pesto med morotsblast

Pesto med morotsblast

Att göra pesto med morotsblast är något jag (Anne-Lie) gjort varje sommar de senaste åren och det blir så himla gott. Ett jättebra sätt för att ta till reda morotsblasten som oftast annars inte används till något när morötterna skördats eller tagits hand om. Det blir...

läs mer
Jordgubbssylt med gelatin

Jordgubbssylt med gelatin

I vanliga fall brukar jag (Tine) bara koka bär och så får vi en "sylt". Men ska man använda sylten till bakverk kan man ibland behöva göra lite mer med den. Speciellt med jordgubbar som kan bli lite rinnigt. Du kan använda både färska och frysta jordgubbar till...

läs mer
Rökig sås till grillat

Rökig sås till grillat

Denna sås är riktigt krämig och god med smaker som passar fint till grillat och till revbensspjäll som man gör i ugnen. Även väldigt gott till pulled pork eller pulled beef. Såsen är majonnäsbaserad.Portioner/antal/mängd:  ca 2.5 dlTillagningstid: 10 minuterKategori:...

läs mer
Inlagd rödlök

Inlagd rödlök

God inlagd rödlök som passar till grillat och pulled kött, samt i hamburgaren. Eller varför inte blanda i en god sallad! Passar även gott till sill. Enkelt att göra och tar inte lång tid.Portioner/antal/mängd:  1 burkTillagningstid: 10 minuterKategori:...

läs mer
Cashew krämost med vitlök

Cashew krämost med vitlök

Många som äter enligt paleo saknar osten. Jag (Tine) är en av dem. Den här krämiga osten ersätter inte riktigt ost, men man får iaf en ostig smak! Det är näringsjästen som ger krämosten den ostiga smaken. Pröva gärna lite olika smaker på krämosten: Cashew krämost med...

läs mer
Senap

Senap

Det här är en senap som är väldigt enkel att göra och jättebra att ha som grund till olika recept med senap i t.ex hovmästarsås, men också väldigt god som den är.Portioner/antal/mängd:  ca 2 dlTillagningstid: 10-15 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser:...

läs mer
Mandelmassa

Mandelmassa

Mandelmassa är så gott i olika bakverk och används ofta till både påsk och jul. Det här receptet är en enkel variant på den traditionella mandelmassan.Portioner/antal/mängd:  Ca 2.5 dlTillagningstid: 25 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 3 dl...

läs mer
Kall senapssås

Kall senapssås

Den här såsen har lite sting av både hetta och syrlighet och passar ypperligt till fisk, kanske speciellt till gravad lax.Portioner/antal/mängd:  1 dlTillagningstid: 5 minuterKategori: TillbehörEtikett: PaleoIngredienser: 1 dl kokosyoghurt 1 msk senap 0.5 tsk...

läs mer
Pumpakryddor

Pumpakryddor

Pumpakrydda är nog inte ett så vanligt koncept i Sverige, men i exempelvis USA kan man köpa färdiga pumpakryddor i affären, liksom vi köper färdiga glöggkryddor eller pepparkakskryddor. Här har ni i alla fall pumpakrydda som ni antingen kan använda till ett recept,...

läs mer
Gelé

Gelé

Gelé är riktigt gott till en stek och en krämig gräddsås med kokos. Ta de bär du tycker om. På bilden syns svartvinbärsgelé och nedan ser ni röda vinbärsgelé med äpple i som sötning vilket gör att den blir lite mer grumlig. 1 tsk gelatinpulver motsvarar ungefär 2 blad...

läs mer
Sötpotatishummus

Sötpotatishummus

Härligt len och krämig i konsistensen, både söt och salt och väldigt god med lite salta kex, biscuits eller fröknäcken. Du kan byta ut sötpotatisen mot pumpa och lägga till lite pumpakryddor.Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dlTillagningstid: 30 minuterEtikett:...

läs mer
Pumpapuré

Pumpapuré

Pumpa var ingenting vi åt när jag (Tine) växte upp. Det har blivit mer och mer populärt i Sverige de senaste 10 åren. Det är fortfarande väldigt många som aldrig smakat på pumpa. Man kan göra väldigt mycket av pumpa, allt från att ugnsbaka den till att göra goda kakor...

läs mer
Plommonchutney

Plommonchutney

Plommonchutney En god, lite stark chutney som passar riktigt fint till både scones, biscuits, krispiga frökex, fröknäcken, och annat gott. Även riktigt god till en härlig stek, både lamm, biff och fläsk. Portioner/antal/mängd: ca 2.5 dl Tillagningstid: 40-45 minuter...

läs mer
Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölk

Gräddig sås med kokosmjölkOm det är nåt jag saknat under alla år jag (Tine) ätit paleo så är de just gräddsås. Det har nog med barndomsminnen att göra av min farmors goda gräddsåser till söndagssteken. Jag har arbetat fram en gräddsås som är lik originalet, men...

läs mer
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bearnaisesås kan ju ätas både kall, varm, mer rinnig eller krämig. Den här såsen kan serveras direkt och vara lite varm och rinnig, eller så ställer man in den i kylen och får en kall och mer krämig bea.Gör precis som du vill. Snabb, enkel och riktigt...

läs mer
Skaldjursfond

Skaldjursfond

SkaldjursfondNu är det strax kräftpremiär och runtom i landet äts det massor av kräftor och räkor. Släng inte skalen när ni är färdiga att äta, spara dem och gör en god skaldjursfond som kan andvändas i fisksoppa eller i en god skaldjurssoppa. Eller frys in skalen och...

läs mer
Srirachamajonnäs

Srirachamajonnäs

SrirachamajonnäsEn riktigt god sås till det mesta. Mycket hetta och smak. Dessutom enkel att göra. Om du redan har gjort majonnäsen och srirachasåsen så tar det bara nån minut att blanda de båda. Om du ska göra båda såserna tar detta lite längre tid då srirachasåsen...

läs mer
Ny lag till frysta kräftor

Ny lag till frysta kräftor

Se först till att låta dina kräftor tina i sin takt. Tina inte i micro eller vattenbad, då blir de mer sega. Se till att tina dem i kylskåpet, det tar ca 2 dygn. Sen är det bara att göra ny härlig lag att ha kräftorna i för extra god smak.Portioner/antal/mängd: lag...

läs mer
Pizzasallad

Pizzasallad

PizzasalladDen smakar som den man får på pizzeria, men med betydligt mindre socker. Låt den stå minst ett dygn om du vill att vitkålen ska bli mjukare. Du kan också använda äldre vitkål som börjat mjukna lite.Portioner/antal/mängd: 0.5 vitkålshuvudTillagningstid: 15...

läs mer
Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med koriander

Het inlagd gurka med korianderInlagd gurka är riktigt gott och nu när gurkorna börjar komma upp i trädgårdarna runtom i landet passar det fint att lägga in en del av det så man har till hösten och vintern. Denna variant av inlagd gurka är lite mer somrig och passar...

läs mer
Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dill

Klassisk inlagd gurka med dillGott till grillat, men också väldigt gott och klassiskt till köttbullar och lingon. Vattnet blir lite brunaktigt med kokossocker, lite klarare med kokossocker. Portioner/antal/mängd: 2 burkar à 225 ml varderaTillagningstid: 45 minuter +...

läs mer
Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulorDetta är det nya inom paleovärlden - en paleoparmesan! Det är busenkelt att göra, men det är en del väntetid. Sen är det bara att tunt skiva de konserverade äggulorna eller riva dem över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller...

läs mer
Mynta- och citrondressing med kokos

Mynta- och citrondressing med kokos

Mynta- och citrondressing med kokos En god och frisk dressing eller sås som passar väldigt bra till exempelvis till Marockansk köttgryta, Biff chili och grillat. Även god som dressing till en sallad. Om du låter den stå i kylen en stund blir den lite hård, men ta ut...

läs mer
Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters peppar

Sommarsill med tre sorters pepparPå sommaren brukar det uppkomma flera tillfällen att äta sill på. Bland annat på nationaldagen och på midsommar. Den här sillen är ganska lökig och med tre sorters peppar. Du kan ta mer eller mindre peppar beroende på hur mycket styrka...

läs mer

Följ oss på sociala medier

Användarpolicy

Vi använder cookies.
Läs mer om det och
integritetspolicy här.